Schaduwen over Innsmouth


Joris Lehr speelt Schaduwen over Innsmouth naar de gelijknamige novelle van H.P. Lovecraft (engelstalig)

Schaduwen over Innsmouth gaat over een desolaat vissersdorp met een vreselijke geur en een nog vreselijker reputatie. Een jonge man op doorreis strandt er door een defecte bus. Het lijkt erop dat er duistere geheimen verborgen worden gehouden achter de dichtgetimmerde façades van deze eens zo welvarende plaats. Hij gaat op onderzoek uit en betreedt een wereld van verschrikkingen die zijn leven voorgoed veranderen. Wat is de vreemde relatie tussen het dorp en de oude zeegoden die ooit wreed over de aarde heersten?

Acteur Joris Lehr werkte in Frankrijk, België en Nederland. Hij studeerde aan de Ecole Internationale du Théâtre Lassaad in Brussel. Hij maakte en speelde voorstellingen bij o.a. La Compagnie du Complot, Theatergroep Smeedwerk en Theatergroep Dolle Maandag. Hij is gespecialiseerd in theater maken vanuit verbeelding en kan met bijna niets hele werelden oproepen.

Regisseur George Isherwood is vooral bekend van zijn Shakespeare comedy, 'Shakespeare's Greatest Hits', die meer dan tien jaar door Europa reisde. In Nederland heeft hij drie stukken voor Vis a Vis geregisseerd waarvan 'Picnic' de bekendste is. Zijn toneelstukken werden geproduceerd in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en dit voorjaar in Peru. 

Tekst en regie: George Isherwood
Grafische vormgeving en flyer: Simone Kol.
Trailer: Erik Haverkort
Foto's: Richard Pels en Fred Lucas

Met dank aan Marc Veerkamp, Chaya Aschkenasy, Anthony van Bokhoven, Joa Ritter, Martin Vlaming, Els Lehr

Speeltijd: 50 min.

De voorstelling is in augustus en september te zien geweest in het badhuistheater in het kader van het Fringe Festival

Lees de recensie

REACTIES 

"Joris Lehr maakt ondanks dat er doden vallen en mensenoffers worden gebracht, geen gebruik van bloederige scenes
en messen en bijlen. Zonder de spullen die je direct verwacht bij een bloedstollend horrorverhaal blijft de spanning constant voelbaar"

Het Parool 28 oktober 2011

- Dít is theater zoals theater is bedoeld
- Geniale vertolking van Lovecraft
- Klasse, zeer aangrijpend en mooi eenvoudig in beeld gebracht
- Visueel sterk en geweldig geacteerd
- Prachtig stuk. Hele soepele overgangen naar steeds weer interessante personages. Spanning blijft, mooi verhaal, erg vast geacteerd.

Bekijk hier de trailer